HANNU SÄÄSKILAHTI, HÄÄVALOKUVAAJA PORVOO

Minä olen erikoistunut niin sanottuun dokumentaariseen valokuvaukseen ja muotokuvaukseen. Näille sivuille olen koonnut pienen osan hääkuvistani. Dokumentaarisessa valokuvauksessa ideana on dokumentoida ja tallentaa koko hääpäivänne niin kuin sen itse koen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että olen mukana alusta loppuun ja teen kuvatarinan häistänne. Minä annan aina kaikki kuvat hääparille ja he saavat halutessaan itse tehdä niistä haluamansa kuvakirjan. Dokumentoivan työn lisäksi hääkuvaukseen kuuluu yleensä virallisemman potretin ottaminen. Aikataulusta ja teidän toiveista riippuen voidaan kalustoa ottaa vähän enenmmän mukaan ja kuvata liikuteltavilla studiosalamilla. Antaa kuvien puhua puolesta, alta löydät ottamiani kuvia muutamista häistä.

Ostin ensimmäisen järjestelmäkameran syksyllä 2003 ja sen jälkeen on valokuvausta tullut harrastettua hyvin aktiivisesti. Minun ensimmäinen järjestelmäkamerani oli digitaalinen, jonka jälkeen kiinnostuin kuvaamisesta ja hankin myös perinteisen filmikameran. Perehtyessäni valokuvauksen saloihin, on kamera vienyt minut mitä mielenkiintoisempiin paikkoihin. Olen kuvannut kihlajaisia, häitä, syntymäpäiviä, yksityistilaisuuksia, yritystilaisuuksia, keikkoja, ristiäisiä, lakkiaisia, uutiskuvia sekä jopa koiria ja mainoskuvia. Pääsääntöisesti olen kuitenkin tallentanut ihmisille tärkeitä hetkiä. Nyt reilun 16 vuoden harjoittelun jälkeen päätin tehdä valokuvaamisesta osittaisen ammatin. Miksi? Koska se tunne minkä saan, kun näen ihmisten reaktioita näyttäessäni heille valokuvia, minun tallentamia hetkiä, on yksinkertaisesti niin hyvä.

häävalokuvaaja helsinki
nimmari

050 356 3510
hannu@saaskilahti.fi

%

Saat kaikki kuvat itsellesi

KOKO PÄIVÄ 1500€

Hinta sisältää koko päivän dokumentaarisen hääkuvauksen pääkaupunkiseudulla (Helsinki +50km). Häiden jälkeen käyn läpi kuvat, valitsen parhaat ja editoin ne. Toimitan teille kaikki kuvat, sekä valitsemani editoidut kuvat kahden viikon sisällä, yleensä paljon nopeammin. Tämän jälkeen te saatte valita yhden kuvan, jota editoidaan vielä enemmän toiveidenne mukaan. Hinta sisältää suunnittelupalaverin, joskus kaksi. Hinta sisältää arvolisäveron.

KUTAKUINKIN NÄIN PROSESSI KANSSANI TOIMII

Jokainen pari on erilainen ja jokaiset häät ainutlaatuiset. Minä keskustelen aina parin kanssa, jotta myös kuvat ovat heidän näköisensä ja heille mieluiset. Osa ei halua kuvia läheskään koko päivästä ja toinen haluaa että jopa hotellihuoneen kynnyksen ylitys ikuistetaan. Hääkuvaus on aina uniikki ainutkertainen tapahtuma mitä ei voi uusia. Kuitenkin useimmiten kaava on aika samanlainen.

KUTAKUINKIN NÄIN PROSESSI KANSSANI TOIMII

Jokainen pari on erilainen ja jokaiset häät ainutlaatuiset. Minä keskustelen aina parin kanssa, jotta myös kuvat ovat heidän näköisensä ja heille mieluiset. Osa ei halua kuvia läheskään koko päivästä ja toinen haluaa että jopa hotellihuoneen kynnyksen ylitys ikuistetaan. Hääkuvaus on aina uniikki ainutkertainen tapahtuma mitä ei voi uusia. Kuitenkin useimmiten kaava on aika samanlainen.

number_1

Olet minuun yhteydessä ja tarkistetaan onko teidän päivä vielä vapaa. Jos on, niin tavataan ja keskustellaan teidän suunnitelmista. Kutsun yleensä parin kotiin kylään tai sitten tavataan jossain muualla. Näytän oikeita valokuvia, samoja kuin näillä sivuilla ja paljon lisää. Ideana on, että näet kuvia aitoina valokuvina, etkä vain ruudulta. Tämän jälkeen saatte miettiä rauhassa haluatteko, että juuri minä taltioin teidän ikimuistoisen päivän. Jos päädytte minuun, niin teemme kirjallisen sitovan varauksen kyseiselle päivälle.

number_2

Yleensä on hyvä, että teidän suunnitelmat ovat edenneet ja asiat varmistuneet ennen kuin tapaamme uudelleen. Minä pyrin aina näkemään hääparia vielä viikkolla ennen häitä. Käymme läpi aikataulut ja suunnitelmat yksityiskohtaisesti. Jos aikataulullisesti mahdollista, niin tulen myös harjoituksiin ja vaihdan muutaman sanan vihkijän kanssa. Suunnitelmista riippuen, käyn katsastamassa paikkoja ja otan mahdollisesti muutaman testikuvan.

number_3

Morsiamia yleensä askarruttaa erilaiset “mitä jos” tilanteet. Yleensä minä vietän päivän ennen häitä rauhallisesti kameroiden ja omia akkuja lataillessa. Jos minulla on urheilua, niin jätän ne aina väliin edeltävänä päivänä. Häiden jälkeen tapaamme ja minä lainaan teille ulkoisen kovalevyn kaikkine kuvineen. Kovalevy on lunastettavissa omakustannushintaan, mikäli haluatte sen pitää. Ilmoitatte minulle vielä, mikäli haluatte, että yhtä kuvaa editoidaan enemmän. Saatte kuviin täydet oikeudet, mm. julkaista Facebookissa, tilata itse valokuvat, taulut ja kiitoskortit mistä haluatte.

VARJOT KÄYTÖSSÄSI

Mitä jos sataa? Tämä on yksi yleisimmistä asioista mikä monia hääpareja askarruttaa. Tärkeintä on pystyä nauttimaan ikimuistoisesta päivästä, joka on rakkauden juhlaa ja jakamista itselle tärkeiden ihmisten kanssa. Sateella on loppujen lopuksi aika vähän merkitystä. Kuvaukset kannattaa suunnitella eri vaihtoehdot huomioiden. Varuilta minulta löytyy kaksi isoa valkoista ja kaksi isoa mustaa sateenvarjoa jotka ovat aina hääparin käytössä ja kuuluu hintaan.

jollybrolly449jollybrolly451 jollybrolly439_1 jollybrolly437_8

LISÄTILAUKSESTA

Lisätilauksesta voin tehdä teille oman nettigallerian tai kokonaiset hääsivut, missä esimerkiksi vieraat voivat ilmoittautua. Etkö itse jaksa tehdä kuvakirjaa? Tarvittaessa minä voin tehdä teille valmiin kuvakirjan. Itselläni on kaksiovinen Citroen C2 auto, kyydissäni pääsee päivän mittaan eri paikkojen välillä. Pientä lisäkorvausta vastaan, päivitän auton nelioviseksi valkoiseksi Mercedes-Benz GLC 220 autoksi.  Olen kuljettanut monesti morsiamen kirkolle ja illan päätteksi hääparin hotellille. Auto voi toimia tarvittaessa myös hääautona. Oletteko miettinyt videota? Monesti hääpari haluaisi ainakin puheet itselle nauhalle. Minulta löytyy tarvittaessa useampikin videokamera, mitä saa edullisesti vuokrata. Mitä ikinä mieleesi juolahtaakaan, niin kysy ihmeessä rohkeasti, ehkä minä voin sen toteuttaa.

Ilmakuvausta?

Lue lisää

VÄRI VAI MUSTAVALKO? SINÄ PÄÄTÄT.

Osa kuvista toimii minusta paremmin mustavalkoisena ja toiset taas värillisenä. Yllä muutama esimerkki, joku tykkää värillisestä versiosta enemmän ja toinen taas mustavalkoisesta. Sama pätee kuvien valintaan. Ihmiset näkevät kuvat eri tavalla ja siksi toisen mielestä jokin kuva on parempi kuin toinen. Ilmeet on hyvä esimerkki: kun otetaan samasta tilanteesta lyhyen ajan sisään samoilla asetuksilla kuvia, poikkeavat ne lähinnä kuvattavan ilmeiden osalta. Minusta kuvaajan ei tarvitse olla se, joka päättää mitä kuvaa käytetään tai, onko kuva mustavalkoinen vai värillinen. Siksi minä annan aina kaikki kuvat ja annan teidän valita haluatteko ne mustavalkoisena vai värillisenä.

LAITTEISTO

Avopuolisoni mielestä laitteistoa on jo ihan tarpeeksi ja minusta sitä ei ole koskaan liikaa. Tärkeintä on vain muistaa, että laitteistoa tarvitaan erilaisten kuvien luomiseen ja tilanteiden tallentamiseen. Kirjoitan tästä lyhyesti, jotta jokainen ymmärtäisi laitteiston roolin. Olen vuosien varrella nähnyt yhtä sun toista valokuvaajaa ja kuullut monen monta juttua, miten esimerkiksi häiden ohjelmaa piti suunnitella valokuvaajan ehdoilla. Kerran, kun olin itse vieraana häissä, valokuvaaja tyhjensi muistikortteja tietekoneelle, otti varmuuskopioita ja latasi akkuja paikalla.

Minusta laitteiston tulee olla sillä tasolla, että mitä vaan voi tapahtua päivän aikana ja silti saat työsi tehtyä. Tämä tarkoittaa sitä, että aivan minimi vaatimus on kaksi kameraa, useita linssejä ja paljon akkuja. Minä käytän pääsääntöisesti työkeikoilla vain kameroita, jotka tallentavat samanaikaisesti kahdelle muistikortille, toiselle raakakuvat ja toiselle pakatut jpg-kuvat. Näin kuvat varmuuskopioituu jo kuvatessa ja jos kortti hajoaa, on kuvat ainakin jpg-tiedostona tallessa.

EDITOINTI

Digikuvauksessa itse kuvan ottaminen on vasta osa prosessia. Editointi on se jälkimmäinen osa. Minulla on käytössäni Adoben Lightroom ja Photoshop, ON1 Photo 10 ja Aurora HDR. Nämä ovat minulle työkaluja siinä missä kameratkin ja jokaiselle on oma käyttötarkoituksensa. Editoinnista voin paljastaa sen verran, että minulla ei kestä kauaa käydä kaikkia kuvia läpi Lightroomissa ja tehdä muutamat profiilit, joiden mukaan valitut kuvat pääsääntöisesti automaattisesti editoidaan.

Häissä tulee vuodenajasta, paikasta, vierasmäärästä ja valaistuksesta riippuen 2 500 – 6 000 kuvaa. Minä käyn kuvat läpi ja editoin valitsemani 250-500 kuvaa yleensä päivässä. Toinen ääripää on se, kun lähdetään rakentamaan kuvaa, ottamaan sieltä jotain pois ja lisäämään jotain toisesta kuvasta, tällöin yhdessä kuvassa voi helposti mennä jopa päiviä.

Yhteydenotto häät
Sending

ILMAKUVIA

Phantom3Valokuvaus on vienyt minut myös ilmakuvauksen pariin. Jos sää ja aikataulu sallii, niin otan kopterin mukaan ja taltioin esimerkiksi juhlapaikkanne ilmasta käsin.

Yhteydenotto häät
Sending